/ by /   Videos / 0 comments

Parada d’escola

Ja ho estem fent!! MÉS QUE CONTENTA AMB L’OKEY! Ens vàrem trobar ara fa poc més d’un any, no tenia múscul, tenia coll de cèrvol, els posteriors molt pobres i febles i amb l’esquena sense tó i atrofiada muscularment . L’Okey quan va arribar a mi, diem que estava una mica desordenat, tant mentalment com fisicament.

La parada d’escola és un exercisi dintre dels moviments de la alta escola per explicar als cavalls que flexionin els garrons, entrin els posteriors i que moguin el pes cap als posteriors tot i aixecant la graella de músculs de l’espatla. Poquet a poquet he anat entrenat a l’Okey perque anés ficant cada cop més pes cap als posteriors, parant molta atenció a que distribuïs aquest pes individualment i per igual als dos posteriors.

Aquesta és la meva segona lliçó demanant-li la parada d’escola i ja és força prometedora. Qui s’havia d’imaginar que aquest cavallet era indomable fa només un any enrera.

Alguns entrenadors comencen a preparar la parada d’escola venint d’un trot molt curtet o des del piaffe, però jo prefereixo fer-ho des d’una bona parada. La màgia que acompanya la parada d’escola és que, si prepares el cavall amb paciència i donant-li el temps  necessàri per desenvolupar els músculs correctament, amb la força i flexibilitat necessàries, el cavall l’executa sense cap mena de problema i com per art de màgia…és el desenvolupament natural de ficar el pes i moure el centre de gravetat cap endarrera, tot i movent, flexionant i rotant la graella de músculs del pit.

Les meves ajudes són bastant exagerades en aquest video, però com més ens impliquem nosaltres mateixos dins al moviment (especialment quan el cavall comença a apendre un exercici nou)  més s’implicarà el nostre cavall. A poc a poc,podrem anar refinant i treballan més amb intenció i l’energia i reduir l’expressió corporal.

La parada d’escola és la preparació pel moviment anomenat la Levada, i per anar millorant i reforçant la flexibilitat i la capacitat de portar pes del cavall.

M’encanta la manera que té de voler treballar per mi, i les ganes que hi fica 🙂

SHARE THIS


Leave a Reply