/ by /   Cosmetics / 0 comments

L’esquilat

A no ser que donem un descans als nostres cavalls durant l’hivern i no continuem amb l’entrenament, ha arribat el moment de començar a plantejar-nos quin esquilat els hi farem. Quin serà el seu nou “look” durant l’ estació de l’hivern.

L’esquilat és per ajudar als nostres equins a aixugar-se de la suor després de les nostres sessions d’entrenament, o monta plaent. Quan comença a arribar la tardor, i amb això els dies més curts i freds, els nostres cavalls preparen el seu cos i el cabell els hi va creixent més espès i sel’s hi va fent més llarg; aquesta adaptació dels fol.licles fa que els cavalls puguin passar els hiverns al exterior sense cap problema. El greixos naturals i l’espessor del pèl fa que aquests estiguin protegits naturalment de la humitat, pluja i fred, no hi ha res que pugui penetrar el grossor del pèl de l’hivern; el que més els pot molestar és el vent, per això és sempre bo que si estàn al esxterior estiguin acompanyats, així es poden anjuntar i protegir del vent o de que els tancats tinguin un racer d’aquest,ja sigui fet per l’home o natural.

Esquilar els cavalls durant l’hivern es l’opció més saludable i eficient de mantenir-los nets i lliures de constipats, ja que quan els treballem i suen, la suor empapa tot el pèl en el seu camí cap a la superficie del cos, fent així que els cavalls és refredin ja que els seu pelatge hinvernal els hi costarà molt aixugar-se amb les temperatures de l’hivern.

 

Si optem per la opció esquilada hi ha diferent estils que podem triar:

Complet: Tot el pèl del cavall es treu. Fem servir aquest tipus d’esquilat per cavalls amb molta densitat de cabell i que tenen el pel molt dur, que estàn treballant durament i molt. Quan es fa aquest tipus d’esquilat s’ha d’estar alerta de mirar mans i cames cada dia per monitorar si hi ha algún tall o cop.

 

 

 

Caçador: Aquest és el que deixem l’área de la sella i les cames sense pelar, donant així al cavall la protecció que necessita devall de la sella, oferint extra calentor, i evitant que el fang, les punxes, la pluja afectin molt al nostre equí.

 

 

 

Tracejat: quan una línia recta es traçada des dels flanks del cavall fins a les orelles diagonalment. Aquest tipus d’esquilat deixa que el cavall estigui més protegit de l’esquena i la grupa, treient les zones que suen i s’embruten més.

 

Pitet: Sovint els ponis que no necessiten que sel’s hi tregui massa pèl són els que és beneficien d’aquest esquilat. Aquest es pot extendre una miqueta més si a més a més de la base del coll, seguim entremig de les cames de davant, fent també la panxa i la part de baix de la madíbula.

Manta: és deixa pèl a les cames, grupa i esquena del cavall, protegint de les inclemències del temps però favorint el netejat i un assecat ràpid després de treballar. És pot deixar el cap sense esquilar, fer-ne mig o fer-lo tot, depenén al gust de cadascú o la sensibilitat de cada cavall.

Rastre: aquest es un entremig del de manta i del racejat. La part de baix del coll, panxa i grupa s’esquila i la part de dalt es deixa amb pèl.

Recordeu !! si equileu al vostre cavall, és súper important que després li doneu una bona manta per protegir-los del fred de l’hivern. Ben aviat ja escriuré un article parlant de mantes i capes perque estiguin ben protegits del fred.

SHARE THIS